divendres

U9-Fitxa 0-Els regnes d'Espanya


Pista O : ELS REGNES D'ESPANYA I ELS REIS CATÒLICS 

Al començament del segle XV ja s'havien format al territori de la Península Ibèrica 4 grans regnes cristians:
. Corona de Castella
. Corona d'............................. Regne de ….......................... Regne de Portugal

Al sud , però, havia un regne no cristià, el regne musulmà de Granada.
D'aquest regnes cristians , Castella, Aragó i Navarra estaven governats a mitjans del segle xv per Els reis catòlics* que eren la reina Isabel de ............................................. i el rei................................... d’Aragó .

EXPLICACIÓ:* El matrimoni entre Ferran d' .................................. i la reina................................................de Castella va unir les dues corones l'any ......................... creant un gran estat que conservaven les seves institucions. Aquests reis eren anomenats els Reis C.............................. perquè es varen entestar a difondre el catolicisme, a més van dur a terme una política d'expansió territorial. Aquests dos monarques van anar imposant la seva autoritat sobre la noblesa feudal i va sorgir un tipus de monarquia anomenada A................................. ,, ,que significava que el reis exercien el poder sobre tot el territori que governaven (controlaven l'exèrcit, recaptaven impostos, administraven la justícia,etc).
La seva cort era itinerant perquè no tenien una residencia fixa (Toledo, Sevilla, Valladolid,...).i governaren sobre tots els regnes peninsulars llevat de Portugal.

-La conquesta de granada, l'any....................................... va posar fi a l'últim estat islàmic a la península, encara que hi va continuar vivint una nombrosa població musulmana.
-El procés d'unificació peninsular es va completar el 1512 unint les illes............................................... Canà, Melilla , Orà i el regne de Navarra amb la seva incorporació al regne de ........................................... castella.

Mentrestant a Amèrica, es desenvolupaven tres grans civilitzacions: els maies, els ......................................... i els .............................................

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada